Suroviny:

  • 500 g mleté srnčí zvěřiny
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • svazeček čerstvého oregana
  • mleté zvěřinové koření
  • sůl
  • slunečnicový olej na potření

Na dip:

  • 300 g řeckého jogurtu
  • malý stroužek česneku najemno nastrouhaný
  • lžička citronové šťávy
  • špetka mletého římského kmínu
  • hrst nasekané pažitky
  • špetka soli

    Na salát:

  • 3 mladé cukety
  • svazek ředkviček
  • jedna žlutomasá paprika
  • 3 lžíce olivového oleje
  • lžíce citronové šťávy
  • lžička krystalového cukru
  • citronový pepř
  • sůl

Na pita chléb:

  • 400 g hladké mouky
  • 200 ml vody
  • 10 g čerstvého droždí
  • ½ lžičky krystalového cukru
  • ½ lžičky soli

Postup:

Mletou zvěřinu osolíme a důkladně promícháme s vajíčkem, kořením, škrobem a nadrobno nasekanými lístky oregana. Mletou směs necháme asi hodinu odležet v chladničce.
Špejle předem namočíme do vody, aby se na grilu nepálily. Potom je obalíme vychlazenou mletou zvěřinovou směsí, na špejlích vytvarujeme válečky o průměru 3 cm a délce 12 cm. Válečky potřeme olejem a na rozpáleném grilu je opečeme dozlatova.
Podáváme s jogurtovým dipem, salátem z čerstvé zeleniny a pita chlebem.

Jogurtový dip

Všechny suroviny v misce dobře promícháme, dip uložíme do chladničky.

Salát z cukety

Cukety se slupkou nakrájíme škrabkou na tenké dlouhé plátky, ředkvičky také na tenké plátky a papriku na proužky. Vložíme do misky, zakápneme olejem a citronovou šťávou, ochutíme pepřem, cukrem a solí a zlehka promícháme. Salát uložíme do chladničky.

Pita chléb

Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr a metličkou prošleháme, až se droždí rozpustí. Pak vlijeme 100 m vlažné vody, vsypeme 4 vrchovaté lžíce mouky, metličkou prošleháme a v zakryté míse necháme asi 40 minut vzejít omládek. K omládku vlijeme zbylou vodu, vsypeme zbylou mouku smíchanou se solí a důkladně vypracujeme hladké těsto. V zakryté míse necháme těsto asi hodinu kynout. Z vykynutého těsta odděluje kousky o hmotnosti 50 g, vytvarujeme z nich pevné bochánky a na pracovní ploše je necháme chvilku odpočinout. Pak z nich vyválíme placky o tloušťce asi 0,5 cm a v troubě předehřáté na 250 °C je pečeme asi 15 minut dozlatova. Placky by se měly nafouknout.
Upečené ještě horké placky vložíme do mikrotenového sáčku, po vychladnutí budou měkké a vláčné.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěné a lahodné srnčí maso Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K srnčímu ragú Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru