
Suroviny:
- 600 g mufloního hřbetu bez kosti
- 4 řapíky čerstvé rebarbory
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového krému
- stroužek česneku
- 100 g sýra feta
- čerstvá bazalka
- bílý pepř
- sůl
Postup:
Na plech vyložený pečicím papírem vsypeme nakrájenou rebarboru, osolíme a pokapeme medem. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 15 minut, až rebarbora změkne a zkaramelizuje.
Odblaněný mufloní hřbet osolíme, opepříme a necháme v pokojové teplotě asi 20 minut odpočinout. Pak ho na grilovací pánvi s rozehřátým olejem podle požadavku na propečenost opékáme z každé strany 3 až 4 minuty. Opečený hřbet odložíme stranou. Do pánve přidáme prolisovaný česnek a velmi krátce ho orestujeme, jen co se rozvoní. Vmícháme balzamiko, do pánve vrátíme grilovaný hřbet a vzniklou glazurou jej z obou stran vydatně potřeme.
Pokrm podáváme s drobnými těstovinami. Servírujeme tak, že na talíř rozprostřeme uvařené těstoviny a na ně položíme na plátky nakrájený glazovaný hřbet. Plátky hřbetu poklademe medovou rebarborou, vydatně posypeme rozdrobeným sýrem feta a nadrobno nakrájenými lístky bazalky.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

- AKCE!
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.