Suroviny:

  • 600 g mufloního hřbetu bez kosti
  • 4 řapíky čerstvé rebarbory
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového krému
  • stroužek česneku
  • 100 g sýra feta
  • čerstvá bazalka
  • bílý pepř
  • sůl

Postup:

Na plech vyložený pečicím papírem vsypeme nakrájenou rebarboru, osolíme a pokapeme medem. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 15 minut, až rebarbora změkne a zkaramelizuje.

Odblaněný mufloní hřbet osolíme, opepříme a necháme v pokojové teplotě asi 20 minut odpočinout. Pak ho na grilovací pánvi s rozehřátým olejem podle požadavku na propečenost opékáme z každé strany 3 až 4 minuty. Opečený hřbet odložíme stranou. Do pánve přidáme prolisovaný česnek a velmi krátce ho orestujeme, jen co se rozvoní. Vmícháme balzamiko, do pánve vrátíme grilovaný hřbet a vzniklou glazurou jej z obou stran vydatně potřeme.

Pokrm podáváme s drobnými těstovinami. Servírujeme tak, že na talíř rozprostřeme uvařené těstoviny a na ně položíme na plátky nakrájený glazovaný hřbet. Plátky hřbetu poklademe medovou rebarborou, vydatně posypeme rozdrobeným sýrem feta a nadrobno nakrájenými lístky bazalky.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný mufloní hřbet Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K muflonímu masu Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru