
Suroviny:
500 g hřbetu z divočáka bez kosti
2 hrušky
150 g jader vlašských ořechů
200 g směsi listových salátů
100 g rukoly
olivový olej
směs koření Šmidrkal na pikantní steak
sůl
na dresink:
100 g řeckého jogurtu
stroužek česneku
lžíce olivového oleje
2 lžičky medové hořčice
čerstvá citronová šťáva
třtinový cukr
sůl
Postup:
Do misky dáme jogurt, prolisovaný česnek, olivový olej a hořčici a metličkou prošleháme dohladka. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí, odložíme do chladničky.
Odblaněný hřbet z divočáka potřeme z obou stran olejem, osolíme, posypeme kořením a na rozpálené grilovací pánvi opékáme podle požadavku na propečenost z každé strany asi 3 až 4 minuty, poté necháme asi 15 minut odpočinout. Odpočinutý grilovaný hřbet nakrájíme na tenké plátky.
Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na silnější plátky a grilujeme z každé strany asi 2 minuty téměř doměkka.
Na talíře rozprostřeme oprané saláty a rukolu, poklademe plátky grilovaného hřbetu a hrušek, posypeme ořechy a pokapeme dresinkem.
Podáváme s tmavým pečivem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.