Suroviny:

  • 500 g hřbetu z divočáka bez kosti
    2 hrušky
    150 g jader vlašských ořechů
    200 g směsi listových salátů
    100 g rukoly
    olivový olej
    směs koření Šmidrkal na pikantní steak
    sůl

na dresink:

  • 100 g řeckého jogurtu
    stroužek česneku
    lžíce olivového oleje
    2 lžičky medové hořčice
    čerstvá citronová šťáva
    třtinový cukr
    sůl

Postup:

Do misky dáme jogurt, prolisovaný česnek, olivový olej a hořčici a metličkou prošleháme dohladka. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí, odložíme do chladničky.
Odblaněný hřbet z divočáka potřeme z obou stran olejem, osolíme, posypeme kořením a na rozpálené grilovací pánvi opékáme podle požadavku na propečenost z každé strany asi 3 až 4 minuty, poté necháme asi 15 minut odpočinout. Odpočinutý grilovaný hřbet nakrájíme na tenké plátky.
Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na silnější plátky a grilujeme z každé strany asi 2 minuty téměř doměkka.
Na talíře rozprostřeme oprané saláty a rukolu, poklademe plátky grilovaného hřbetu a hrušek, posypeme ořechy a pokapeme dresinkem.
Podáváme s tmavým pečivem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný hřbet z divokého prasete Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Ke kotletkám z divočáka Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z divokého prasete

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru