
Suroviny:
- 800 g žeber z divočáka bez kosti
- 800 ml kokosového mléka
- 100 g massaman kari pasty
- 100 g pražených nesolených arašídů
- 6 malých brambor typu A
- 1 šalotka
- 3 lžíce třtinového cukru
- lžíce bramborového škrobu
- lžíce olivového oleje
- 2 lžičky tamarindové pasty
- sůl
Postup:
Žebra z divočáka zbavíme téměř veškerého sádla. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a krátce restujeme. Poté přidáme kari pastu, třtinový cukr a asi 100 ml kokosového mléka a za stálého míchání restujeme několik minut, až se pasta rozvoní. Vlijeme zbytek kokosového mléka, metličkou dobře prošleháme a krátce povaříme. Do kari základu vložíme žebra, zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 160 °C zvolna pečeme 2 až 3 hodiny. Pak přidáme oloupané brambory nakrájené na čtvrtiny a zakryté dále zvolna pečeme asi 30 minut. Měkká žebra vyndáme a pomocí dvou vidliček je roztrháme na jednotlivá vlákna. Do kari přidáme tamarindovou pastu a škrob rozmíchaný ve 2 lžících vody, metličkou prošleháme a povaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí, vrátíme natrhaná žebra, vsypeme arašídy, promícháme a nezakryté zvolna dopékáme asi 20 minut.
Kari s trhanými žebry podáváme s rýží.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016