Suroviny:

  • 600 g mleté srnčí zvěřiny
  • 100 g pancetty
  • 40 g sušených hříbků
  • 200 ml passaty
  • 200 ml suchého bílého vína
  • zvěřinový vývar
  • lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • sušený tymián
  • mletý černý pepř
  • sůl

Postup:

Sušené hříbky dáme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut stát. Pak je scedíme, větší kusy pokrájíme, scezenou vodu nevyléváme.

V kastrolu se silným dnem opečeme na kostičky nakrájenou pancettu. Pak přidáme olivový olej a nadrobno nakrájenou šalotku, kterou krátce orestujeme. Poté přidáme mletou zvěřinu, osolíme, okořeníme tymiánem a pepřem a za stálého míchání restujeme, až se zvěřina rozpadne na drobné kousky. Podlijeme vínem, necháme odpařit alkohol, vmícháme passatu a namočené hříbky i s vodou, v níž se macerovaly, a pod poklicí zvolna dusíme asi hodinu. Podle potřeby mírně podlijeme vývarem. Nakonec do hotového ragú vmícháme uvařené tagliatelle.

Jednotlivé porce podáváme posypané najemno nastrouhaným parmazánem a nasekanou plocholistou petrželkou.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěné a lahodné srnčí maso Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K srnčímu ragú Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru