Suroviny:
- srnčí kýta
- 150 g anglické slaniny
- 2 cibule
- malá meruňková zavařenina
- lžíce sádla
- 300 ml růžového vína
- špetka chilli koření nebo lžíce sladké chilli omáčky
- 2 lžičky divokého koření, 1/4 lžičky mleté skořice, sůl
Postup:
Srnčí kýtu vykostíme a odblaníme. Jednotlivé díly protáhneme klínky slaniny, osolíme, potřeme divokým kořením a necháme v chladu nasucho rozležet nejlépe do druhé dne.
V pekáči rozpustíme sádlo, společně s cibulí na něm rozleželou zvěřinu opečeme ze všech stran, přidáme džem, chilli a skořici, podlijeme částí vína, zakryjeme poklicí a zvolna pečeme doměkka. Asi po hodině pekáč odklopíme, kýtu podlijeme zbytkem vína a dopečeme. Omáčku protřeme sítem nebo rozmixujeme.
Podáváme s bramborovými špalíky nebo s dušenou rýží.
- AKCE!
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016