Doporučujeme tyto úpravy:
  • Grilování
  • Steaky
  • Uzení
  • Smažení
  • Pečení
  • Rolády
  • Vaření
  • Guláše
  • Dušení
  • Burgery
  • Paštiky
  • Omáčky

338 

Má své nenahraditelné místo v nabízeném sortimentu i přesto, že se nejedná o celiství sval zvěře. Guláš je od starověku složen z několika druhů zvěřiny o různé struktuře masa a intenzitě chutí, které jsou na zvěři zastoupeny. Jedná se například o části krku, plecí, kližek, hrudí ale i kýty či hřbetu. Např. výrobkové řady exclusive garantujeme podíl jednotlivých částí.

Maso na guláš nekrájíme, aby se zákazník mohl přesvědčit, že se nejedná o ořez, ale o kvalitní části zvěřiny konkrétního druhu perfektně opracované a odblaněné. V Evropě jsou tyto výběrové řady gulášů velmi oblíbené, v Německu se jedná o guláše extra a v Itálii např. o polpu s přesným podílem krku a plecí. Tyto směsi se dají dobře použít i na pečení atd.

Váha balíčku se může lišit o +/- 5 procent.

Dopravu zajišťujeme po celé ČR. Abychom zvěřinu dodali se 100% garancí kvality a nezávadnosti, používáme speciální dopravu. Zvěřinu vkládáme do certifikovaných termoboxů vyložených suchým ledem. Ten při kontaktu s kyslíkem uvolňuje teplotu cca – 80 °C a je tak nejlepším mrazícím médiem využívaným pro tyto účely.
Více informací o dopravě. Video jak zvěřinu balíme a odesíláme

V případě dotazů volejte +420 466 264 684 nebo +420 776 889 021.

Vyčistit
Katalogové číslo: - Kategorie:

Popis

Srnec obecný (Capreolus Capreolus)

Je naší nejrozšířenější původní zvěří spárkatou.

Letní srst u srnce má světle rezavou barvu. V září až říjnu však srnčí zvěř přebarvuje do tzv. zimní srsti, která je hustá a má šedohnědou srst s bílým obřitkem. Vhodným prostředím pro jeho život jsou nížiny, listnaté nebo smíšené lesy s bohatým podrostem a možností výběru různorodé potravy.

Srnčí zvěř řadíme mezi okusovače, což znamená, že velkou částí jeho potravy jsou pupeny a mladé lístky mnoha druhů rostlin, které okusuje. Je zvěří teritoriální, stálou a věrnou místu narození. Srnčí říje začíná v polovině července a trvá do poloviny srpna. U srnčí zvěře je zajímavostí tzv. utajená březost, kdy na přelomu července a srpna se oplodní vajíčko, které se ale začne vyvíjet až v prosinci. Březost celkem trvá tedy 38 – 40 týdnů. Srna rodí v květnu až červnu jedno i dvě srnčata.

Výjimečnost srnčí zvěřiny

Srnčí zvěřina je velmi specifická a doslova ničím nenahraditelná. Pro její chuť, jemnost a doslova ušlechtilost si ji ani amatér nemůže s ničím splést. Je jí vlastní křehkost a šťavnatost. Staré hospodyňky říkávali, že podle vůně srnčí zvěřiny poznají, na které záhumence srnec vyrostl a žil. Srnec je okusovač, svoji potravu si pečlivě vybírá a převahu jeho potravy tvoří desítky bylin. Má rád mladé lístky maliníku, ostružiníků, borůvčí i jeřabin . Všechny tyto chutě se do vůně jeho zvěřiny zapisují.

Další informace

Hmotnost14 kg
Hmotnost

0.8 kg, 1.4 kg

Mohlo by se Vám líbit…

nahoru