Suroviny:

  • 500 g masa na guláš z Jelena siky
  • 200 g libového uzeného bůčku
  • 50 g slaniny
  • 1 vejce
  • 4 plátky bílého toustového chleba
  • rozmixovaného nasucho
  • 2 lžičky divokého koření
  • 1/2 lžičky drceného černého pepře
  • 2 lžíce jemně nasekané petrželové natě
  • 2 snítky čerstvé rozmarýny
  • sůl

Postup:

Zvěřinu i bůček nakrájíme na kostky a v mlýnku na maso umeleme najemno. Umletou směs dáme do mísy a spolu s vejcem buď ručně, nebo hnětačem dobře vymícháme.

Přidáme sůl, divoké koření, pepř, rozmixovaný toustový chléb, na drobné kostičky nakrájenou rozškvařenou slaninu a dobře promícháme. Pečicím papírem vyložíme formu na biskupský chlebíček nebo na srnčí hřbet, na dno dáme snítky rozmarýny, naplníme zvěřinovou směsí a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.

Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s různě upravenými bramborami.

Sekaná je výborná i za studena. K ní můžeme jako netradiční přílohu podávat hrušky plněné pikantní bezinkovou marmeládou.

 

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěné a lahodné jelení maso na guláš Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Ke zvěřinové sekané Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena siky

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru