Suroviny:
- 500 g mleté jelení zvěřiny
- 1 velké jablko
- 1 menší mrkev
- 1 malá šalotka
- 1 vejce
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- lžíce citronové šťávy
- hrst natě plocholisté petržele
- strouhanka
- čerstvě mletý citronový pepř
- sůl
Postup:
Mletou zvěřinu vložíme do mísy, osolíme, opepříme a důkladně vymícháme. Pak přidáme nahrubo nastrouhané oloupané jablko, najemno nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou šalotku, vejce, chilli omáčku, citronovou šťávu a pokrájenou petrželovou nať a znovu důkladně vymícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Ze vzniklé masové směsi tvoříme rukama potřenýma olejem bifteky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme dozlatova asi 15 až 20 minut.
Podáváme s bramborovou kaší a zelným salátem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.