Suroviny:
- 750 g mufloního hřbetu bez kosti
- 400 g rajčat
- 250 g hřibů
- 100 g slaniny
- 2 větší stroužky česneku
- 1 cibule
- nové koření
- bobkový list
- mletý pepř
- sůl
Postup:
Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, druhou půlku velmi jemně nasekáme. Očištěný a odblaněný mufloní hřbet prošpikujeme klínky slaniny a čtvrtkami stroužků česneku, opepříme, osolíme, posypeme jemně podrceným novým kořením a bobkovým listem. Zvěřinu upravíme do válečku a ovážeme potravinovým provázkem, aby držela tvar.
V pekáči zpěníme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vložíme připravený mufloní hřbet, opečeme ze všech stran, podlijeme vodou nebo vývarem, zakryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme asi hodinu.
Podle potřeby podléváme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Spolu s očištěnými a nakrájenými hřiby přidáme ke zvěřině a zakryté zvolna dopečeme doměkka.
Nakonec ještě podle chuti opepříme a osolíme.
Podáváme s dušenou rýží nebo houskovým knedlíkem.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016