Suroviny:

  • 400 g jeleního hřbetu bez kosti
  • tenké plátky anglické slaniny
  • vypeckované sušené švestky
  • lžička jalovčinek
  • lžička worcesteru
  • lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce oleje
  • 2 – 3 lžíce destilátu (jalovcová nebo slivovice)
  • čerstvě podrcený černý pepř, sůl

 

Postup:

Odblaněnou zvěřinu nakrájíme na kostky, vložíme do misky, zalijeme worcesterem, citronovou šťávou a olejem, posypeme podrcenými jalovčinkami a pepřem, osolíme, dobře promícháme a necháme v chladnu rozležet.

Švestky zalijeme destilátem a necháme je nabobtnat. Pak švestky zabalíme do plátků slaniny a střídavě s kousky zvěřiny je napichujeme na grilovací jehly. Zvolna grilujeme ze všech stran.

Podáváme s restovanou zeleninou  a pečenými bramborami.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný jelení hřbet bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena siky

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru