Suroviny:
- 400 g panenské svíčkové z Jelena siky
- tenké plátky anglické slaniny
- vypeckované sušené švestky
- lžička jalovčinek
- lžička worcesteru
- lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce oleje
- 2 – 3 lžíce destilátu (jalovcová nebo slivovice)
- čerstvě podrcený černý pepř, sůl
Postup:
Odblaněnou zvěřinu nakrájíme na kostky, vložíme do misky, zalijeme worcesterem, citronovou šťávou a olejem, posypeme podrcenými jalovčinkami a pepřem, osolíme, dobře promícháme a necháme v chladnu rozležet.
Švestky zalijeme destilátem a necháme je nabobtnat. Pak švestky zabalíme do plátků slaniny a střídavě s kousky zvěřiny je napichujeme na grilovací jehly. Zvolna grilujeme ze všech stran.
Podáváme s restovanou zeleninou a pečenými bramborami.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016