Suroviny:

  • 600 g jelení plece bez kosti
  • 400 g rajčat
  • 250 g hrášku
  • 50 g rajského protlaku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky cukru
  • citronová šťáva
  • drcený pepř
  • čerstvý a sušený tymián, sůl

Postup:

Odblaněnou jelení plec nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a obalíme v hladké mouce promíchané se lžičkou sušeného tymiánu.

V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme obalené kostky zvěřiny, ze všech stran osmahneme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku a za stálého míchání ještě krátce opékáme.

Pak přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, rajský protlak, šťávu z půlky citronu, podle potřeby podlijeme a zakryté zvolna dusíme doměkka.

K měkké zvěřině přisypeme hrášek, lžíci otrhaných lístků z čerstvého tymiánu, podle chuti osladíme a chvilku společně podusíme.

Podáváme s domácími širokými nudlemi.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou jelení plec bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K jelení pleci na tymiánu s hráškem Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena siky

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru