Suroviny:
- 600 g jelení plece bez kosti
- 400 g rajčat
- 250 g hrášku
- 50 g rajského protlaku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky cukru
- citronová šťáva
- drcený pepř
- čerstvý a sušený tymián, sůl
Postup:
Odblaněnou jelení plec nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a obalíme v hladké mouce promíchané se lžičkou sušeného tymiánu.
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme obalené kostky zvěřiny, ze všech stran osmahneme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku a za stálého míchání ještě krátce opékáme.
Pak přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, rajský protlak, šťávu z půlky citronu, podle potřeby podlijeme a zakryté zvolna dusíme doměkka.
K měkké zvěřině přisypeme hrášek, lžíci otrhaných lístků z čerstvého tymiánu, podle chuti osladíme a chvilku společně podusíme.
Podáváme s domácími širokými nudlemi.
Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016