Suroviny:
na mufloní kostky:
- 600 g mufloního hřbetu bez kosti
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce másla
- jemně mletá směs koření na zvěřinu
- sůl
- kadeřavá petrželka
- na mačkané brambory:
- 600 g menších nových brambor
- 100 g čedaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pažitka
Postup:
Odblaněný mufloní hřbet nakrájíme přes vlákno na silnější plátky a ty překrojíme na kostky o velikosti jednoho sousta. Hlubokou pánev rozpálíme na středně vysokou teplotu. Vložíme do ní máslo a nadrobno nasekaný česnek, promícháme a velmi krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Pak přidáme kostky zvěřiny a opečeme je ze všech stran. Ochutíme kořením a solí.
Oprané brambory ve slupce uvaříme na páře doměkka, pak je necháme mírně zchladnout. Zchladlé brambory položíme na plech vyložený pečicím papírem a prsty je smáčkneme, až se otevřou. Rozmačkané brambory pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme nastrouhaným čedarem. V troubě zapnuté na grilování pečeme asi 10 minut, až se sýr mírně rozpustí.
Mufloní kostky na česnekovém másle posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s mačkanými bramborami ozdobenými pokrájenou pažitkou.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes
Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.