Suroviny:

na mufloní kostky:

  • 600 g mufloního hřbetu bez kosti
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce másla
  • jemně mletá směs koření na zvěřinu
  • sůl
  • kadeřavá petrželka
  • na mačkané brambory:
  • 600 g menších nových brambor
  • 100 g čedaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pažitka

Postup:

Odblaněný mufloní hřbet nakrájíme přes vlákno na silnější plátky a ty překrojíme na kostky o velikosti jednoho sousta. Hlubokou pánev rozpálíme na středně vysokou teplotu. Vložíme do ní máslo a nadrobno nasekaný česnek, promícháme a velmi krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Pak přidáme kostky zvěřiny a opečeme je ze všech stran. Ochutíme kořením a solí.

Oprané brambory ve slupce uvaříme na páře doměkka, pak je necháme mírně zchladnout. Zchladlé brambory položíme na plech vyložený pečicím papírem a prsty je smáčkneme, až se otevřou. Rozmačkané brambory pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme nastrouhaným čedarem. V troubě zapnuté na grilování pečeme asi 10 minut, až se sýr mírně rozpustí.

Mufloní kostky na česnekovém másle posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s mačkanými bramborami ozdobenými pokrájenou pažitkou.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Vyzkoušejte naše koření:

Doporučujeme vám toto víno:

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru