Doporučujeme tyto úpravy:
  • Grilování
  • Steaky
  • Uzení
  • Smažení
  • Pečení
  • Rolády
  • Vaření
  • Guláše
  • Dušení
  • Burgery
  • Paštiky
  • Omáčky

318 498 

Kýta je složena z několika šálů. Jedná se o vrchní šál, ořech, květovku s květovou špičkou, spodní šál, válec a karabáček. Tyto svaly se nachází na zadním běhu zvěře. Pnou se od pánevní kosti, obepínají stehenní kost, kolenní kloub a holení kost. Na nártní kosti je upnuta pouze kližka kterou řadíme do tzv. gulášového masa. Jedná se o libové svaly s delšími vlákny, pevnou strukturou, barvou a vůní typické pro kančí zvěřinu. Kýta jako celek má na těle zvěře největší svalové zastoupení. Nabízíme ho výhradně v odblaněném stavu a bez kosti ve kterém je vhodné ke všem úpravám.

Spodní šál – je vhodný především k pečení vcelku nebo  po nakrájení na kostky připravíme exclusivní guláš nebo ragú. Ze spodního šálu mladých jedinců můžeme připravit bez problému vynikající řízečky.
Ostatní šály –  se nehodí jen k pečení a dušení, ale po nakrájení napříč svalovými vlákny jej můžeme mimo jiné použít i pro minutkovou úpravu.

Váha balíčku se může lišit o +/- 5 procent.

Dopravu zajišťujeme po celé ČR. Abychom zvěřinu dodali se 100% garancí kvality a nezávadnosti, používáme speciální dopravu. Zvěřinu vkládáme do certifikovaných termoboxů vyložených suchým ledem. Ten při kontaktu s kyslíkem uvolňuje teplotu cca – 80 °C a je tak nejlepším mrazícím médiem využívaným pro tyto účely.
Více informací o dopravě. Video jak zvěřinu balíme a odesíláme

V případě dotazů volejte +420 466 264 684 nebo +420 776 889 021.

Vyčistit
Katalogové číslo: - Kategorie:

Popis

Prase divoké (Sus scorfa)

Divočáka řadíme do čeledi prasatovití.

Černá zvěř je pro svoji vitalitu nazývána také zvěří rytířskou. Většina starších divočáků, kteří nezhasli v ohni, z posledních sil zalehávají ve směru proti lovci. Tedy ve směru, odkud očekávají nebezpečí a jsou připraveni k útoku. Má protáhlou hlavu klínového tvaru zakončenou ryjem, ve kterém jsou ukryty tzv. zbraně. U kňourů špičáky nazýváme páráky a klektáky, u bachyní háky. Ve hmotnosti dosahují divočáci až 300 kg a to podle množství, kvality stravy a věku. Divočáci, na rozdíl od jelenovitých, mají chrup pokrytý sklovinou, díky níž mohou rozdrcovat i nejtvrdší potravu. Také ho používají k boji. Černá zvěř žije na velkém území a dokáže za noc mnohdy překonat vzdálenost až 50 km.

Poslední výzkumy však dokazují, že většina jedinců, pokud nemusí, tak daleko neputuje. Dokáží vydržet v krytu i týden či dva. To pak v součtu nachodí třeba jen 300 m denně. Nejraději přetrvávají v listnatých či smíšených lesích, zastihnout je můžeme ale i v mokřinách, méně zalesněných plochách i polních kulturách. Požírá nadzemní i podzemní části rostlin, semena lesních dřevin jako jsou žaludy a bukvice, dále pak hlodavce, mláďata obratlovců a také padliny. Černá zvěř byla původem oborní zvěří.

Výjimečnost kančí zvěřiny

U divočáka opět mluvíme o nenahraditelné zvěřině, naprosto jedinečné. Maso z divočáka je ze všech druhů zvěře nejtučnější, avšak pokud se nejedná o zvěř, která žila celý rok v kukuřici, bude mít obsah tuků podle laboratorních výsledků nižší, nežli maso hovězí. Takže zdání klame a i maso z divočáka při úpravě špikujeme. Barvou je světlejší však s vepřem domácím nesrovnatelně tmavší.

Vlákno je středně jemné, zvěřina šťavnatá, křehká vhodná jak na medailonky či na guláš prostě divočák je divočák. Se slovy nikdy nezapomeneme.

Další informace

Hmotnost14 kg
Hmotnost

0.8 kg, 1.4 kg

Vhodné pro

Dušení, Grilování, Guláše, Pečení, Smažení, Steaky, Uzení, Vaření

Mohlo by se Vám líbit…

nahoru