Suroviny:

  • 1/2 hlávky menšího bílého zelí
  • 400 g mleté zvěřiny
  • 400 g konzervovaných loupaných a krájených rajčat
  • 100 g rýže parboiled
  • 700 ml rajčatové omáčky s bazalkou
  • 600 ml zvěřinového vývaru
  • 1 šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky mletého koření na zvěřinu
  • sůl

Postup:

V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Vsypeme na plátky nakrájený česnek a krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Přidáme mletou zvěřinu, osolíme, okořeníme rozemnutým oreganem a kořením na zvěřinu a za stálého míchání restujeme, až zvěřina zhnědne a rozdělí se na drobné kousky.

Do velkého hrnce dáme nahrubo pokrájené zelí, zalijeme vývarem, přidáme orestovanou zvěřinu, konzervovaná rajčata a rajčatovou omáčku, promícháme a pod poklicí zvolna vaříme, až je zelí „na skus“ (do poloměkka). Mezitím si podle návodu na obalu uvaříme rýži, přidáme ji do polévky, promícháme, podle potřeby přilijeme vývar nebo vodu a společně jen krátce povaříme. Dochutíme solí.

Jednotlivé porce husté, vydatné a syté přesnídávkové polévky posypané nakrájenou natí plocholisté petržele podáváme s chlebem nebo pečivem.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěné a lahodné jelení maso bez kosti Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K jelenímu masu Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity s laskavým svolením majitele autorských práv. Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení autora nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.

    Sdílet
    nahoru