
Suroviny:
- 500 g panenské svíčkové z jelena siky
- 1 menší květáková brokolice
- 3 jarní cibulky
- 2 hrsti kešu ořechů natural
- 2 lžíce olivového oleje
- jemně mletá směs koření na zvěřinu
- sůl
na omáčku:
- 200 ml ananasového džusu
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- lžíce rýžového octa
- 2 lžičky krémového balzamika
- sůl
Postup:
Brokolici opláchneme studenou vodou a nožem ji rozdělíme na menší růžičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a postupně po malých dávkách v ní růžičky brokolice 2 minuty vaříme. Každou dávku vyjmeme děrovanou naběračkou a prudce ji zchladíme ve studené vodě s kostkami ledu. Zchlazenou brokolici necháme odkapat a odložíme ji stranou.
V malé misce metličkou prošleháme ananasový džus, chilli omáčku, med, rýžový ocet a balzamiko.
Důkladně odblaněnou panenskou svíčkovou nakrájíme přes vlákno na menší kousky, vložíme do misky, osolíme, posypeme kořením a promícháme.
V hluboké wok pánvi na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran osmahneme kousky svíčkové a odložíme stranou. Do pánve vlijeme omáčku, přivedeme k varu, přidáme škrob rozmíchaný ve 3 lžících studené vody a povaříme do zhoustnutí. Do pánve vrátíme osmahnutou svíčkovou, přidáme blanšírovanou brokolici a kešu ořechy, promícháme a jen krátce prohřejeme. Nakonec vmícháme nakrájenou nať z jarních cibulek a dochutíme solí.
Podáváme s rýží tří barev.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016