Suroviny:

  • srnčí, dančí nebo jelení odležená kýta nebo hřbet
  • slanina
  • máslo
  • cibule
  • vývar, bujón nebo voda
  • hladká mouka
  • citron a brusinky na ozdobu

 

Postup:

Kýtu nebo hřbet očistíme, zbavíme blanek a potáhneme slaninou. Na pekáč dáme máslo a zbytky slaniny. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Když začne červenat, vložíme do ní osolené maso zbavené kostí. Podlijeme vývarem nebo vodou. Zvěřinu podléváme častěji při pečení vlastní šťávou a pečeme volně 1,5 až 2 hodiny. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, necháme zasmahnout, zalijeme vývarem, povaříme a procedíme. Nasekaný jelení hřbet či nakrájenou kýtu zdobíme citronem a brusinkami.

Jako přílohu podáváme bramborové krokety.

Sdílet
nahoru