Suroviny:

  • 800 g srnčí kýty bez kosti
  • 100 g mandlí
  • 80 g slaniny
  • 1 menší cibule
  • 1 citron
  • 3 žloutky
  • 125 ml bílého vína,
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje,
  • lžíce strouhanky, čerstvá bazalka,
    estragon, šalvěj, mletá skořice,
    pepř a sůl

 

 

Postup:

Srnčí kýtu prošpikujeme proužky slaniny obalenými ve směsi skořice, pepře a nastrouhané citronové kůry. Osolíme, na oleji opečeme, do výpeku přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, zlehka osmahneme, podlijeme vínem a v troubě zvolna pečeme doměkka. Upečenou zvěřinu necháme krátce zchladnout.

Ze žloutků, strouhanky a oloupaných nasekaných mandlí připravíme husté těstíčko, které okořeníme rozsekanou bazalkou, estragonem a šalvějí a mírně osolíme. Těstíčko naneseme na vychladlou zvěřinu, pokapeme rozpuštěným máslem a v troubě zprudka zapečeme.

Podáváme s různě upravenými bramborami a syrovou zeleninou.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí kýtu Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K srnčí kýtě v mandlové krustě Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru