Suroviny:

  • 500 g srnčího hřbetu bez kosti

  • 150 g libové slaniny

  • 2 středně velké cibule

  • lžíce oleje

  • 2 barevné papriky

  • 4 rajčata

  • 150 ml ostrého kečupu

  • lžička worcesteru

  • mletý pepř, sůl, snítka pažitky nebo petrželky na ozdobu

 

Postup:

Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu a jednu cibuli. Přidáme srnčí hřbet rozkrájený na kostky, opečeme, opepříme, osolíme, zalijeme kečupem, worcesterem a dusíme doměkka.

Podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem. Nakonec přidáme na kousky nakrájené papriky a oloupaná rajčata, kolečka cibule a vše krátce povaříme.

Hotový pokrm zdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou, podáváme s domácím tmavým chlebem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěný a lahodný srnčí hřbet Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru