Suroviny:

  • 750 g mufloní kýty bez kosti

  • 400 g rajčat

  • 250 g hřibů

  • 100 g slaniny

  • 2 větší stroužky česneku

  • 1 cibule

  • nové koření

  • bobkový list

  • mletý pepř

  • sůl

 

Postup:

Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, druhou půlku velmi jemně nasekáme. Očištěnou a odblaněnou mufloní kýtu prošpikujeme klínky slaniny a čtvrtkami stroužků česneku, opepříme, osolíme, posypeme jemně podrceným novým kořením a bobkovým listem. Zvěřinu upravíme do válečku a ovážeme potravinovým provázkem, aby držela tvar.

V pekáči zpěníme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vložíme připravenou mufloní kýtu, opečeme ze všech stran, podlijeme vodou nebo vývarem, zakryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme asi hodinu.

Podle potřeby podléváme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Spolu s očištěnými a nakrájenými hřiby přidáme ke zvěřině a zakryté zvolna dopečeme doměkka.

Nakonec ještě podle chuti opepříme a osolíme.

Podáváme s dušenou rýží nebo houskovým knedlíkem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou mufloní kýtu Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru