Suroviny:

  • 4 kusy srnčí panenské svíčkové
  • 3 lžíce oleje
  • lžíce citronové šťávy
  • 4 kapky worcesterové omáčky
  • větvička čerstvého rozmarýnu
  • 8 jalovčinek
  • drcený barevný pepř a sůl

 

Postup:

Olej smícháme s citronovou šťávou, worcesterem, podrceným jalovcem, pepřem a solí. Srnčí panenky opatrně odblaníme, osušíme a vložíme do marinády. V marinádě je důkladně smočíme ze všech stran, přidáme větvičku rozmarýnu, zakryjeme potravinovou fólií a necháme v chladu 1 – 2 dny rozležet. Pak panenky po délce napíchneme na kovové jehly nebo silnější špejle a ze všech stran je opečeme na středně rozehřátém grilu doměkka.
Podáváme s opečenými bramborami nebo pečivem, pikantní studenou omáčkou a lehkým zeleninovým salátem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou a lahodnou srnčí panenku Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

specialista na zvěřinu

Naše srnčí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru