Suroviny:

  • 700 g daňčího masa na guláš
  • 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu
  • 50 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky oregana, lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, hladká mouka, mletý pepř, sůl

Postup:

Odblaněnou a dobře očištěnou zvěřinu nakrájíme na větší kostky a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozškvaříme slaninu s olejem, přisypeme nasekanou cibuli a lehce opečeme.

Pak přidáme nasekaný česnek, zvěřinu obalenou v mouce a ještě opékáme, až se zvěřina zatáhne. Osolíme, opepříme, vmícháme sladkou mletou papriku a kmín, mírně podlijeme a pod poklicí zvolna dusíme doměkka.

Nakonec přidáme předem propláchnuté a odkapané fazole, nadrobno nakrájenou feferonku, čerstvé nebo sušené oregano a společně chvilku prohřejeme.

Vydatné daňčí ragú podáváme s pečivem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěné a lahodné daňčí maso na guláš Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K daňčímu ragú s chilli fazolemi Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše dančí maso

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.


     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru