
Suroviny:
700 g daňčí plece bez kosti
2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu
50 g slaniny
2 cibule
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
2 lžíce oleje
2 lžičky oregana, lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, hladká mouka, mletý pepř, sůl
Postup:
Odblaněnou a dobře očištěnou zvěřinu nakrájíme na větší kostky a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozškvaříme slaninu s olejem, přisypeme nasekanou cibuli a lehce opečeme.
Pak přidáme nasekaný česnek, zvěřinu obalenou v mouce a ještě opékáme, až se zvěřina zatáhne. Osolíme, opepříme, vmícháme sladkou mletou papriku a kmín, mírně podlijeme a pod poklicí zvolna dusíme doměkka.
Nakonec přidáme předem propláchnuté a odkapané fazole, nadrobno nakrájenou feferonku, čerstvé nebo sušené oregano a společně chvilku prohřejeme.
Vydatné daňčí ragú podáváme s pečivem.

Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
© Lesnická práce, s.r.o., 2016