Suroviny:

  • 1,2 kg daňčí zvěřiny na guláš
  • 3 velké mrkve
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g sušených švestek
  • 200 g sterilovaných perlových cibulek
  • 100 g anglické slaniny v plátcích
  • 600 ml zvěřinového vývaru
  • 400 ml černého piva Guinness
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • hladká mouka
  • 3 bobkové listy
  • lžíce celého koření (jalovec, nové koření, černý pepř)
  • mleté koření na zvěřinu
  • sůl

Postup:

Daňčí zvěřinu nakrájíme na velké kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme mletým kořením a promícháme. Jednotlivé kostky obalíme v mouce. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, kostky zvěřiny ze všech stran zprudka opečeme a odložíme stranou. Do kastrolu přidáme máslo, celé koření, nadrobno nakrájenou slaninu a na tenké plátky nakrájený česnek a krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Dále přidáme na větší kousky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, promícháme a společně dál restujeme. Zasypeme cukrem, přidáme rajský protlak, promícháme a necháme zkaramelizovat. Vrátíme opečenou zvěřinu, přidáme sušené švestky, podlijeme pivem a vývarem, promícháme a pod poklicí zvolna vaříme asi 1,5 hodiny doměkka. Ke konci vaření přidáme scezené perlové cibulky, promícháme a krátce povaříme. Podle potřeby přilijeme vývar, dochutíme solí.

Porce guláše posypané najemno nastrouhaným křenem podáváme s chlebem.

specialista na zvěřinu

Perfektně očištěnou srnčí, dančí, nebo jelení kýtu nebo hřbet Vám rádi nabídneme na našem eshopu.

K zvěřině na přírodno Vám doporučujeme toto víno:

specialista na zvěřinu

Naše maso ze srnce obecného

specialista na zvěřinu

Naše maso z daňka evropského

specialista na zvěřinu

Naše maso z jelena lesního

specialista na zvěřinu

Máte ve svém okolí gurmána a chcete mu udělat radost? Z našich dárkových poukazů bude nadšený.

specialista na zvěřinu

Ať už Vám žádný recept neunikne. Sledujte nás na Facebooku nebo nám dejte Váš mail a zdarma Vám budeme zasílat nové recepty.

     

    Recepty jsou použity z knihy Speciality se zvěřiny s laskavým svolením majitelů autorských práv.
    Dílo včetně všech jeho součástí je chráněno autorským právem. Každé využití mimo úzký rámec zákona o autorském právu je bez svolení nakladatelství a autorů nepřípustné a trestné. To platí zejména pro rozmnožování, překlady, zpracování na mikrofilm a ukládání a zpracování v elektronických systémech.
    © Lesnická práce, s.r.o., 2016

    Sdílet
    nahoru